fbpx

Strijp-s Eindhoven: dynamisch en geliefd

In het midden van booming Eindhoven ligt het inmiddels met prijzen bekroonde gebied Strijp-S. Elektronicagigant Philips zette het gebied en Eindhoven op de kaart met onder andere de fabricage van lamppeertjes. Na vertrek van het concern bleven iconische panden over. In een van deze unieke panden is het Blue Collar Hotel gevestigd.

WELKOM IN STRIJP-S, HET BRUISENDE CENTRUM VAN EINDHOVEN

Strijp-S is een levendige wijk ten noordwesten van het Eindhovense centrum. Het gebied staat bekend om zijn gezellige Brabantse sfeer. Er is de afgelopen jaren flink ontwikkeld om het gebied werkbaar, leefbaar, aantrekkelijk en geliefd te maken. En dat is gelukt!

Strijp-S is dé plek voor culturele activiteiten. Jaarlijks vinden hier grote evenementen plaats, zoals de Dutch Design Week en het lichtfestival GLOW. Maar ook buiten deze evenementen is er genoeg te doen in Strijp-S. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan De Ontdekfabriek, waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met techniek, design en innovatie. Voor de volwassen ontdekkingsreizigers is er het NatLab, een culturele hotspot waar zowel het filmhuis, filmplatform Broet en het multidisciplinaire Baltan Laboratories gevestigd zijn. Hier worden regelmatig evenementen, workshops en exposities georganiseerd.

En het mooie is: Strijp-S is makkelijk te bereiken. Je rolt zo de wijk binnen via Station Eindhoven Strijp-S. Kortom, ben je op zoek naar een bruisende plek vol cultuur, techniek en design? Dan is Strijp-S dé plek voor jou! Kom snel langs en ontdek zelf waarom deze wijk zo geliefd is.

STRIJP-S RESTAURANTS: VAN BLUE COLLAR HOTEL BURGERS TOT ZOET PARADIJS

Ontdek de culinaire en zoete verleidingen van Strijp-S in Eindhoven. Het Blue Collar Hotel biedt niet alleen betaalbare kamers, maar ook heerlijke burgers en een uitgebreide selectie aan sterke dranken en bieren in de lange bar. Maar er is meer op Strijp-S! Proef de heerlijke gebakjes van de Pastryclub, slurp een warm soepje bij Soeppa! en haal verse vis bij Duurzame Kost. Ontdek ook de kruidige geuren en smaken van Marokkaanse eetwaren en specerijen bij Hicham. De binnenstad kan je gerust overslaan, want Strijp-S is de wijk waar het allemaal gebeurt.

Als je duurzaamheid belangrijk vindt, bezoek dan Urban Shopper, gevestigd in de oude fabriekshal. Hier vind je nieuwe concepten en kleinschalige initiatieven, zoals de Ecolabel MLY pilot Store. Deze winkel biedt kleding gemaakt van biologisch afbreekbare vezels en inkt. Ook Dajé Couture, de winkel van ontwerper Jeffrey Daniels, heeft gelegenheidskleding en high fashion items. Laat je verrassen door de unieke winkels en initiatieven in Strijp-S en ontdek een andere kant van Eindhoven.